Lostrita de peste 25 kg pescuita la twister

Lostrita record pescuita la twister de un pescar austriac. Raimund Luritzhofer, pescar pasionat de pescuitul la rapitori, a reusit capturarea unei lostrite de dimensiuni impresionante. Recordul mondial la lostrita (“huchen” în germana) este înca detinut de pescarul bosniac Halil Sofradžija, care a capturat un exemplar de 58 kg pe râul Drina din Bosnia si Hertegovina în 1938.

La mijlocul lunii ianuarie 2012, Raimund Luritzhofer, un pescar austriac pentru care pasiunea este mai presus de frigul iernii, a ajuns pe malul râului Enns din Austria, unde a reusit sa aiba captura vietii. Mai exact, a pescuit unul dintre cele mai mari exemplare de lostrita, cunoscuta si ca somonul Dunarii. Aceasta specie face parte din familia salmonidelor si în Europa se gaseste doar în bazinul dunarean si, ocazional, în râurile montane din Polonia.

Din pacate, specia este pe cale de disparitie, dar pescarul austriac a reusit sa-si treaca în palmares un exemplar de 25,15 kg si 135 de cm. Lostrita a fost pescuita cu ajutorul unui twister, iar poza ce îl arata pe Raimund cu captura sa este deja o atractie pentru pescari în acest început de an.

Articol luat de pe aventurilapescuit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>